Wedstrijdtraining

Naast de groepstrainingen biedt de schermclub ook wedstrijdtrainingen aan. Schermers van de club met ambitie kunnen zich hiervoor aanmelden. Samen met de trainer wordt gewerkt aan o.a. fitheid, technisch stileren, mentale weerbaarheid en vergroten van het spelinzicht. Met deze trainingen bieden wij voor de schermer de mogelijkheid aan om zich te ontwikkelen en goede prestaties te leveren op wedstrijden.

Interne Competitie

Bij de florettraining wordt er maandelijks een interne competitie gehouden.
Het is een leuke variatie van de groepstraining en de jeugd kan kennis maken met het spelen van wedstrijden. Aan het eind van het jaar hebben we hiervoor een aantal wisselbekers waar de namen van de kinderen in gegrafeerd worden.

Clubkampioenschap

Richting de zomer houden wij 1x per jaar de clubkampioenschappen. Een leuke dag waarop alle disciplines strijden voor hun plek. We onderbreken de kampioenschappen met een gezellige lunch en sluiten de dag af met een borrel aan de bar.

Teamcompetitie

De jeugd die nog niet al te lang schermt kan deelnemen aan de teamcompetitie. Teams van 4 schermers spelen dan tegen andere schermverenigingen. Ze spelen thuis en uit een aantal ontmoetingen en aan het einde van het seizoen zijn er prijzen. Een leuke manier om kennis te maken met het wedstrijdschermen.

Externe toernooien

Mocht u als schermer de ambitie hebben om meer toernooien te willen spelen dan kunt u zich hiervoor inschrijven.
Hiervoor heeft u de juiste wedstrijd-schermmaterialen nodig en goede vaardigheden/kennis van de regels. Uw trainer kan u hiervoor de juiste begeleiding geven.
Tiberiu Dolniceanu, of Romania, left, and Daryl Homer, of the United States, right, in action during his semifinal match at sabre competition at the fencing World championships in Moscow, Russia, on Tuesday, July 14, 2015. (AP Photo/Ivan Sekretarev)