Heb jij het in je?

Start met onze een beginnerscursus van 4 lessen en ontdek de sport van moderne ridders.

Wij bieden schermen aan voor jeugd, volwassenen, en zelfs voor sporters met een beperking hebben wij aparte schermgroepen. In de regel kun je al vanaf zeven jaar beginnen met schermen.

Schermen is een dynamische sport voor jong en oud gebaseerd op een goed evenwicht tussen inzicht, techniek en snelheid. Het gaat om raken en niet geraakt worden met de inzet van alles wat je in je hebt. Kijk hier voor meer informatie of aanmelden.

Doorgaan na de cursus

Wij bieden u groepstrainingen en tevens 2 vrije sparringuren aan binnen het lidmaatschap. Ook kunt u aan privé lessen, conditietraining of extra wedstrijdtrainingen deelnemen. Lees verder…

De schermclub

Lancelot is een Arnhemse jonge en dynamische schermclub maar inmiddels ook de grootste van Gelderland. Wij zijn als een van de grootste schermcentra in Nederland gehuisvest in een professionele schermzaal. Schermen heeft naast het met plezier van deze sport beoefenen ook andere positieve effecten op je ontwikkeling, zoals weerbaarheid, vertrouwen, focus, snelheid en coördinatie.

Onze schermleraren zijn nationaal en/of internationaal opgeleid. Zij begeleiden op uw niveau het schermspel, maar hebben ook aandacht voor discipline, respect en plezier in de sport met elkaar.

Waarom kiezen voor Lancelot Schermclub

Een club waar plezier, ontwikkeling en ambitie hand in hand gaan

De coaches van Lancelot Schermclub, geleid door oud bondscoach Arvid Oostveen, werken hard om een plezierige, veilige, inclusieve en gefocuste omgeving te creëren voor leerlingen van alle leeftijden.

Wij laten onder andere kinderen kennismaken op scholen en in de club met het schermen. Hierdoor zijn wij de snelst groeiende schermclub geworden in Nederland en de grootste club in Gelderland.

Ons doel is het creëren van levenslange ervaringen voor onze leerlingen, hun helpen beheersing te krijgen en bepalend te worden in de sport en verder. Tenslotte bereiken we dat door te werken als een team.

Wij streven naar “iedere dag een stap verder”. Iedere dag proberen coaches en leerlingen beter te worden. Iedere training of wedstrijd haal je iets om je te ontwikkelen. Zelfs in verliespartijen kan je winst boeken waarbij het niet gaat om wat er is gebeurd maar wat je ermee doet.