Schermen in kleine groepen voor kinderen die speciale aandacht nodig hebben.

Cursus G schermen

Onze cursus gaat voor de beginnende schermer in een individueel traject van 2 lessen. Daarin krijgt hij/zij de sabel en degen schermen. Dit zijn dezelfde disciplines zoals in de lessen voorkomen.
Daarna zijn de laatste 2 lessen en deze gaan in de groep waarin hij/zij terecht zou komen. Dit doen we om ook te kijken of de groep een match is.
Je hebt alleen sportkleding nodig voor deze cursus. De schermkleding en wapen is te leen voor deze lessen.
Wil uw zoon of dochter een cursus gaan doen?  Neem dan contact met ons op om er eentje met de trainer in te plannen.
De proeflessen zijn in totaal 30 euro voor de 4 lessen

Schermen met meer aandacht

Voor wie

Voor iedereen die extra aandacht nodig heeft om te leren schermen. We denken hierbij aan kinderen/volwassen met de volgende beperking(en):
Overprikkeling, concentratieproblemen, achterstand motoriek, cognitieve beperking, lichte stoornis in autistisch spectrum, enz.

Ons doel

Het belangrijkste doel voor ons is het plezier wat deze kinderen kunnen beleven in de schermsport. Vervolgens beogen wij de ontwikkeling te stimuleren van de schermer.
De kinderen krijgen naast het toneelschermen en een spelletjes-uur les in twee wapens (sabel en degen).

U als ouder wordt betrokken in overleggen. Ten slotte vertegenwoordigt u de stem van uw kind. Middels een Whatsapp-groep houden trainer en ouders contact rondom bijzonderheden, afmeldingen, opmerkingen trainer enz.
Daarnaast wordt er met u éénmaal per jaar een groepsoverleg gepland.

Onze werkwijze

Er zijn voor ons een aantal criteria van belang om de lessen zo goed mogelijk te laten verlopen:

  • Wij werken in kleine groepjes (tot 8 leerlingen).
  • De training is apart van andere activiteiten zodat zij weinig afleidende prikkels krijgen.
  • Onze sportzaal is speciaal voor het schermen ingericht met duidelijke belijningen voor het schermen.
  • De schermleraar werkt in kleine stapjes en met een goede structuur in de les.
  • Schermen doe je met z’n tweeën. Wij stimuleren dan ook de samenwerking tussen de leerlingen.
  • Wij werken in niveaus met de leerlingen.
  • Structuur zorgt voor rust.

Hoe te beginnen

In ons eerste contact maken wij een afspraak om te komen kijken. De schermleraar, ouders (eventueel de kinderen) worden op de hoogte gebracht van uw komst.
Vervolgens kunt u een afspraak maken om een beginnerscursus te volgen van 4 lessen. Soms zal er ook al een cursus gepland staan.
Wanneer uw kind de beginnerscursus leuk heeft gevonden wil hij/zij misschien wel lid worden van onze schermclub. Inschrijving verloopt dan via de website bij inschrijven. Bij een lidmaatschap volgt uw kind elke week een groepstraining.
Schermkleding kan als lid worden gehuurd voor 7,50 euro per maand, maar zelf aanschaffen kan natuurlijk ook altijd. Een wapen dient wel zelf aangeschaft te worden bij een eventuele lidmaatschap. In ons schermcentrum vindt u ook een winkel met schermmaterialen.

Ontstaan

In 2010 heeft Arvid Oostveen het G-schermen in Nederland geïntroduceerd. Door het geven van cursussen en workshops aan deze doelgroep heeft hij zich bekwaam gemaakt in het lesgeven aan kinderen die extra aandacht behoeven. Onze huidige trainer Bjorn Blaas heeft zich tevens bekwaam gemaakt met het geven van deze bijzondere lessen. Bij Lancelot zijn nu twee groepen G-schermers met veel plezier actief op de woensdagmiddag.